Berlin - Johannes 25th birthday weekend

Efter att vi firade Fias 25 års dag i Paris började vi redan prata om hur vi skulle fira Johannes när han fyller 25. Valet föll på en weekend i Berlin. Från fredagmorgon den 5e februari till söndag eftermiddag den 7e gjorde vi Berlin så som bara vi tre kan.

Jag och Fia hade sen ett par veckor innan avresa bestämt oss för att överraska Johannes. Han "tjatade" hela tiden om att han ville åka limousine från flygplatsen så när jag hittade en tur i en häftig gammal trabant slog vi till. För ca 2000 svenska kr blev vi upphämtade på flygplatsen och sedan tog chauffören oss på en 90 minuters lång rundtur genom hela Berlin samtidigt som vi skålade i champange. Det var en upplevelse och även om chauffören kanske babblade på om lite för mycket historia när vi egentligen bara ville njuta av bubblet så var det väl värt pengarna. Under den turen hade vi ju klarat av det som var värt att se i Berlin istället för att turista omkring på egen hand. Perfekt! Vi blev sedan droppade vid vårt hotell, Mark Apart Hotel.
 
Fredagen fortsatte vi sedan med att strosa runt i området runt hotellet, gick i butiker och avslutade med att sätta oss på en uteservering och dricka öl. Det var helt ok väder, med vantar gick det fint att sitta utomhus. På kvällen började vi med att ta oss varsin drink på rummet och gick sedan på måfå för att hitta en restaurang. En helt ok restaurang hittade vi men inte så att man behövde lägga namnet på minnet. Därefter kom Johannes med idén att det hade vart kul att gå till en kareokebar så vi googlade och gick ungefär 15 minuter innan vi kom fram till King Kareoeke Bar. Jävlar vad roligt vi hade! Även om vi först inte vågade sjunga eftersom alla var så sjukt duktiga (senare fick vi reda på att ett par av dem vart med i tysklands motsvarighet till Idol) så var det bara en så härlig känsla att sitta där och lyssna, nynna med och skratta med Johannes och Fia. När klockan slog efter midnatt kände vi oss redo för att dra vidare och hamnade på en klubb som hade gaykväll - PURO Sky Lounge. Häftigt ställe som ligger på 20e våningen i europacenter, utsikten var inte att leka med. Återigen en minnesvärd kväll som slutade med skratt sent hem i natten.

På lördagen var det dags för mer sightseeing och vi började vid Checkpoint Charlie. Därefter bara strosade vi runt i massa butiker och avslutade med att sätta oss på en uteservering i solen och beställde in en flaska mousserande. Servitören var sjukt otrevlig på stället och när vi beställde in en flaska sa han "A bottle? Do you really want a bottle?" "Ehmm.. yes?" "Oh ok, I wouldnt aford it" Flaskan var inte dyr och det hade knappt blivit billigare att ta varsit glas.

På kvällen käkade vi moules frites (standard oss!) och Johannes köpte moët (standar honom!) och sen hängde vi faktiskt på samma ställen som kvällen innan. Söndagen gick mest åt att må lite halvkasst men vi ryckte upp oss och spenderade lite tid bland djuren på Berlin Zoo innan vi drog till flygplatsen.

Det kan inte bli annat än bra när vi tre är i farten. Låt oss resa såhär tillsammans resten av livet :)

 
 
Berlin | | Kommentera |
Upp