explore. dream. discover

jag och johanna landar den 1 mars i bangkok där vi sedan spenderar ett par dagar innan vi beger oss ner till koh phangan så att vi är där till den 8 mars. då står nämligen full moon party på schemat, något alla säger att man måste uppleva en gång. efter fest och chill på koh phangan tar vi oss till koh tao för att ta dykarcertifikat. därefter är planerna ännu oklara, kanske blir det en tur till laos, till vietnamn eller de västra öarna av thailand. vi åker dit vinden tar oss så att säga. 

efter cirka 5 veckor planerar jag (och eventuellt även johanna) att ta mig till malaysia för att återigen uppleva lite storstadskänsla i kuala lampur. vill även besöka the perhentian islands som sägs vara malaysias paradis, och kanske även tioman island. 

därefter vill jag ta mig till den malaysiska delen av borneo för att hälsa på lite orangutanger, uppleva lite djungelliv, eventuellt bestiga mount kinabalu (det högsta berget i malaysia) och sedan ta mig till semporna. utanför semporna ligger nämligen sipadan som ska vara ett av världens bästa dyk-ställen. 

avslutar gör jag i bangkok. 

som ni märker är resrutten ganska oplanerad och väldigt preliminär, vilket såklart är tanken - att ta det som det kommer!

fina bilder som representerar ungefär vad jag förväntar mig av den här resan :-)

Sydostasien 2012 | | Kommentera |
Upp